AMSTERDAM - Voor wie zijn Passat wat wil laten opruigen, is er nu de R-line-uitvoering, waarvan Volkswagen net de prijs bekendgemaakt heeft.

Tijdens de afgelopen Autosalon van Genève presenteerde het Duitse merk de Passat R-line. Deze sportieve uitvoering is voorzien van een sportonderstel, verbrede wielkasten, en 17-inch lichtmetalen wielen.

Op cosmetisch vlak zijn er een speciale voorbumper, achterbumper en achtervleugel. Zowel de Limousine als de Variant zijn als R-line te bestelen, in het laatste geval heeft de auto ook een zilverkleurige dakrails.

Sportstoelen

In het interieur vinden we sportstoelen, een met leer bekleed sportstuur met diverse extra functies en roestvrijstalen pedalen en dito instaplijsten. Als opties kun je kiezen voor zwarte hemelbekleding en leren bekleding. De prijzen beginnen bij 37.450 euro.

Voor dit bedrag heb je de 1.6 TDI met 105 pk als sedan. Ook is de Passat R-line er met een 1.4 TSI EcoFuel-benzinemotor (goed voor 20% bijtelling) vanaf 39.750 euro. De 2.0 TSI kost minimaal 43.350 euro. Voor een meerprijs van 1.740 euro heb je een Variant.

Bekijk foto's van de Volkswagen Passat in groot formaat