AMSTERDAM - Fiat komt met een nieuwe versie van de TwinAir-motor voor de 500, evenals een nieuwe uitvoering van het model.

Het grootste nieuws rond deze update voor de 500 betreft een nieuwe motorisering: na de 85 pk sterke TwinAir-motor is er nu ook een variant met 65 pk leverbaar in de kleine Fiat.

Met een volgens het Italiaanse merk verwachtte CO2-uitstoot van 96 gram per kilometer is de auto met deze krachtbron vrijgesteld van bpm en wegenbelasting. De algemene vanafprijs is 12.995 euro.

Lichtmetaal

Tevens levert Fiat de 500 nu ook met donkere bekleding en nieuw ontworpen 15-inch lichtmetalen wielen. De uitrustingsniveaus Pop, Easy, Lounge, Rock (alleen voor de open 500C) en by Gucci blijven – nieuw is de Street, voorzien van 16-inch lichtmetaal en een exterieurkeur naar keuze uit vijf mogelijkheden, waaronder mat zwart.

Daarnaast is er de nieuwe uitvoering Color Therapy. Deze is te bestellen met diverse pastelkleurcombinaties en is in uitrustingsniveau gelijk aan de Pop. Zo zijn er onder andere witte spiegelkappen, een witte antenne, een versnellingspook met ‘poolball-design’ en handbediende airco. De vanafprijs van de Color Therapy is 14.195 euro.

Bekijk foto's van de Fiat 500 in groot formaat