AMSTERDAM - Formule 1-coureur Nick Heidfeld is een levende Festival of Speed-legende, door zijn recordtijd op de spraakmakende Hillclimb. Wij spreken met de Duitser over zijn run van dit jaar.

"Het is geweldig om hier terug te zijn, zeker met dezelfde auto als waarmee ik in 1999 de recordtijd neerzette", vertelt Heidfeld tegen AutoWeek op Goodwood.

"Jammer genoeg mag ik nu niet meer voluit, vanwege de veiligheid moeten alle moderne Formule 1-auto's het rustig aan doen."

Bandenwarmers

Als 22-jarig oude testcoureur lukte het de Heidfeld een tijd van 41,6 seconden te rijden op het 1.86 km lange circuit. Die tijd is sindsdien nooit meer officieel verbeterd. "Toen hadden we bandenwarmers op de auto zitten tot aan de start, dat mag nu niet meer."

Wel wil 'Quick Nick' dit weekend zijn bijnaam waarmaken door evenzogoed snel de heuvel op te gaan.

"Andere jongens maken burnouts, maar ik geef gewoon gas. Hopelijk gaat het niet zoals de laatste keer dat ik in een Formule 1-wagen zit, tijdens de Grand Prix van Hongarije vorig jaar, toen mijn auto vlam vatte."

De recordtijd van Heidfeld is nog altijd een fenomeen voor Festival of Speed-bezoekers, waar hij vaak op aangesproken wordt: "Ik moet soms zelfs schaalmodellen signeren van de auto waar ik toen mee reed."