AMSTERDAM - Infiniti gaat tijdens het Goodwood Festival of Speed voor het eerst rijden met hun supercar met range extender.

Dat is niet het enige goede nieuws voor liefhebbers van de Emerg-E, want een woordvoerder vertelde dat de auto zomaar eens in productie zou kunnen gaan.

Tijdens de Autoshow van Genève presenteerde Infiniti z'n elektrische sportauto met range extender: de Emerg-E. Nu gaan ze er ook mee rijden tijdens het Goodwood Festival of Speed. Hoogste tijd om Infiniti eens aan de tand te voelen over hoe het van hier uit verder gaat.

Alexander Sellei, woordoverder van Infiniti legt uit: “We hebben nu twee rijdende prototypes van de auto. Dat wil zeggen dat we op dit moment al een grote stap verder zijn dan toen we de auto op Genève presenteerden, maar de auto is nog volop in ontwikkeling."

Prototype

"Dit prototype staat op het chassis van een Lotus Evora, en zo zijn er nog veel andere bedrijven betrokken bij de ontwikkeling. We zijn hier om te bewijzen dat de auto kan doen wat wij ervan verwachten", vervolgt Sellei.

"Dat betekent niet alleen presteren, maar vooral ook een laag verbruik realiseren. We mikken op 1 op 33. Ook willen we graag weten hoe het publiek hierop reageert, de auto met range extender is natuurlijk nog een relatief jong concept.”

Geen zekerheid

Toch is de Emerg-E meer dan zomaar een vingeroefening. “We hebben onszelf ten doel gesteld om aan het einde van het fiscaal jaar 2016 een ‘halo car’ te presenteren.” Dit voorgestelde topmodel zou dus zomaar de Emerg-E kunnen worden.

“Maar dat is nog geen zekerheid, we bekijken op dit moment alle mogelijkheden. Het zou ook kunnen zijn dat we de lijn van de Essence kiezen. In maart 2017 zul je gaan zien waar de uiteindelijke keuze op is gevallen.”

Bekijk foto's van de Infiniti Emerg-E in groot formaat