AMSTERDAM - Het was bij de onthulling van de Dokker nog onduidelijk, maar inmiddels is de kogel door de kerk: de Dacia komt ook naar ons land.

Van de Dokker komen zowel de personenversie als de Van naar Nederland, meldt de importeur. De personenversie heeft vijf zitplaatsen. De importeur belooft uiteraard een ‘rijke standaarduitrusting’, maar meldt niet wat deze dan precies omvat.

Wel weten we nu dat de optielijst zaken als Dacia Plug & Radio, Media Nav multimediasysteem, een instelbare snelheidsbegrenzer, parkeersensoren aan de achterzijde en airconditioning vermeldt.

De motoriseringen voor de Nederlandse markt zijn nog niet bekend. We weten wel dat Dacia de Dokker internationaal gezien gaat leveren met twee benzine- en twee dieselmotoren. Het gaat om de 1.6 MPi met 85 pk en 1.2 TCe (115 pk) bij de benzinemotoren en een 1.5 dCi met 75 of 90 pk als dieseloptie.

De Dacia Dokker en Dokker Van worden vanaf het eerste kwartaal van 2013 leverbaar in Nederland. Dacia maakt de prijzen en verdere specificaties later dit jaar bekend.

Bekijk foto's van de Dacia Dokker in groot formaat