AMSTERDAM - Tuner Gazoo toont tijdens het Festival of Speed een studiemodel van de Toyota GT 86 met meer dan 300 pk!

De GT 86 vinden we zeker een fijne rijdersauto, maar de sportieve Toyota zou best wat meer vermogen en - vooral - koppel kunnen gebruiken.

Daar zorgt de aan het Japanse automerk gelieerde tuner Gazoo dan ook voor. Tijdens het Goodwood Festival of Speed toont men de GRMN Sports FR Concept, oftewel een opgepepte versie van de GT 86.

Twin-charger

Dankzij de toepassing van een twin-charger, bestaande uit een turbo én een supercharger, levert de 2,0-liter boxermotor in deze auto een slordige 318 pk en 421 Nm. Het bodywork wordt voorzien van een aardig grote achtervleugel en een voorbumper met grotere luchthappers.

De auto is weliswaar straatlegaal, maar bedoeld voor het circuit, getuige het sportonderstel en de verbeterde remklauwen die Gazoo monteert, evenals een sportuitlaat en 18-inch lichtmetaal. Ook het interieur is aangepast, met onder andere een rolkooi.

Overigens komt Toyota tijdens het Festival of Speed zelf met de GT 86 TRD, een uitgebreid sportpakket voor de sportwagen, die dankzij een sportuitlaat 10 pk meer levert. Deze uitvoering is naar verluidt echter voorbehouden aan de Britse markt.

Bekijk foto's van de Toyota GT 86 in groot formaat