AMSTERDAM - Tot nu toe introduceerde Opel de Adam nog alleen met een strip, maar achter de schermen was het Duitse merk al bezig met de fotoshoots voor de brochures.

Helaas voor Opel waren er ongenode gasten aanwezig bij de sessie.

En dus kunnen we nu de Adam - gedeeltelijk onder doek, dat wel - laten zien. De beelden verschenen op Autoforum.cz en es.autoblog.com.

Publieksdebuut

Deze fotoshoot duidt erop dat het publieksdebuut van de auto niet ver meer weg is. En dat kan kloppen, want wij weten dat Opel de Adam nog voor de Autosalon van Parijs (eind september) onthult. Rond de jaarwisseling komt de auto op de markt.

We zien op foto 2 drie Adams en dat zou wel eens voor een foto met de drie ‘stijlen’ kunnen zijn. Opel brengt de Adam namelijk met de trims Jam ('funky'), Slam (sportief) en Glam (elegant). We schatten dat de zwarte auto die op de meeste foto’s staat een Slam is, maar zeker weten doen we dat niet.

Volgens onze collega’s komt bij de introductie een 1,4-liter benzinemotor onder de kap te liggen. Er komt in de eerste instantie geen diesel beschikbaar, meldt het Duitse magazine. In een later stadium volgt Opels nieuwe generatie driecilinders, die het verbruik behoorlijk verlagen. De prijzen komen op het niveau van de Fiat 500 te liggen.

Bekijk foto's van de Opel Adam in groot formaat