AMSTERDAM - Stola, de Italiaanse specialist in speciale auto´s, laat op de Autosalon van Genève een limousineversie van de Lancia Thesis zien. Hij is 60 cm langer dan een normale Thesis.

Stola viert met deze uitgave het 85-jarig bestaan. De limousine is gedoopt tot Thesis S85. Omdat de historie van Stola in 1919 is begonnen met het bouwen van een prototype van de Lambda, werd om het jubileum te vieren weer een Lancia als uitgangspunt genomen.


Inzittenden kunnen baden in luxe: de achterstoelen zijn volledig verstelbaar, de binnenverlichting is te dimmen en ook een koeler voor de drankjes ontbreekt niet

Luxe

De S85 is 60 cm langer dan de normale Thesis en komt daarmee op een lengte van 5,49 meter. Stola claimt dat de torsiestijfheid van de auto nauwelijks lijdt onder de verlenging. De vloer voor de achterpassagiers is helemaal vlak en met hout bekleed. Natuurlijk is het interieur helemaal in leer uitgevoerd. Inzittenden kunnen baden in luxe: de achterstoelen zijn volledig verstelbaar, de binnenverlichting is te dimmen en ook een koeler voor de drankjes ontbreekt niet.

De S85 is voorzien van de 3,2-liter V6, die sinds vorig jaar in de Thesis leverbaar is. Door alle aanpassingen komt het gewicht van de auto op 2.030 kg. Daar heeft de motor geen moeite mee. De topsnelheid bedraagt 230 km/u en de sprint van 0 naar 100 kan in 9,2 seconden.

Pantsering

De auto wordt op bestelling geheel naar wens van de klant gebouwd. Zelfs bepantsering is mogelijk. Voor Berlusconi of de paus is dit misschien heel interessant.