AMSTERDAM - Volgens het Italiaanse Lazzarini Design komt er een hyperactieve Fiat 500 met 550 pk.

De auto op de foto's bij dit verhaal is niet zomaar een Fiat 500, maar een compleet verbouwde versie die door het team van Lazzarini Design die is voorzien van de 4,5-liter V8-motor uit een Ferrari 458 Italia.

Die achtcilinder blijkt namelijk, met een beetje passen en meten, achter de voorstoelen van 'n een klein Italiaantje te passen. Heel eenvoudig is dat blijkbaar niet gegaan, want om de krachtbron en transmissie kwijt te kunnen moest Lazzarini de wielbasis van de originele Fiat zo'n twaalf centimeter oprekken.

Huisvlijt

Het resultaat van die huisvlijt heet 550 Italia en mag er dan ook zeker zijn. Die naam ontleent de auto trouwens aan zijn vermogen, want hoewel de V8 uit een 458 Italia standaard 570 pk levert, schroefden de mannen van Lazzarini het totaal terug naar een iets bescheidener 550 pk. Dat ligt natuurlijk lekker in de mond, en zal alsnog riant voldoende zijn om dit Vijfhonderdje aan meer dan serieuze prestaties te helpen.

Wat die prestaties precies inhouden is niet bekend, want vooralsnog blijft de komst van de Fiat 550 Italia vooral bij plannen. Lazzarini is op zoek naar investeerders om het project daadwerkelijk van de grond te tillen, want volgens de bedenkers zal de hyper-500 zo'n 550.000 Amerikaanse dollars moeten kosten.

Bekijk foto's van de Fiat 500 in groot formaat