AMSTERDAM - Het is maar weinig Nederlandse autosportcoureurs gegeven: de hillclimb rijden tijdens het Festival of Speed in Goodwood.

AutoWeek's Sandor van Es gaat het doen aanstaande vrijdag, en schaart zich daarmee in een illuster rijtje.

De 1,86 kilometerlange hillclimb in Goodwood, dat is toch vooral waar het om draait tijdens een Festival of Speed. Veel autocoureur willen het snelheidsrecord uit 1999 van 41.6 seconden van Nick Heidfeld breken. Die tijd reed hij overigens in een McLaren MP4-13.

Erelijst

Onder andere Jan Lammers, Gijs van Lennep en Evert Louwman hebben als een van de weinige landgenoten de hillclimb op hun erelijst staan, dit jaar komen daar Giedo van der Garde, maar ook onze eigen Sandor van Es bij.

Het is bijzonder te noemen dat het gelukt is de Dutch GT4-coureur (voor Nissan) bij het startveld te krijgen; een jury van een ervaren en wijze mannen uit vooral Engeland buigt zich daar om meerdere redenen intensief over en laat maar zelden nieuwe namen toe. De organisatie laat ons nog weten of Sandor komende vrijdag achter het stuur mag plaatsnemen van een Spyker C8 Aileron of een Savage Rivale.

AutoWeek doet vanaf donderdag 28 juni via deze website verslag van het Goodwood Festival of Speed 2012, met natuurlijk ook de videobeelden en het commentaar van Sandor voor, tijdens en na de hillclimb.

Bekijk 3 foto's in groot formaat