AMSTERDAM - Renault heeft meer details vrijgegeven over de licht gefacelifte Espace. Door allerlei aanpassingen is de auto iets zuiniger geworden en stoot dus ook minder uit.

Naast de nieuwe grille met het grotere logo, wat andere wieldesigns en bekledingsstoffen is de grote MPV ook onderhuids aangepakt.

In de versie met 150pk stoot de 2.0 dCi, gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak nu 150 gr/km uit, 20 minder dan voorheen. Het verbruik van die uitvoering ligt op 5,7 l/100km. Gekoppeld aan een automaat bereikt die motor dezelfde winst van 20 gram per kilometer, wat in dat geval het totaal op 169 gr/km brengt.

Dit komt neer op een verbruik van 6,4 l/100 km. De 175pk-variant van de 2.0-dCi is er alleen met automaat, in dat geval blijven de uitstootcijfers gelijk.

Remenergie

Ook bij de benzine-uitvoering is winst behaald. De uitstoot van de 2.0 turbo is teruggebracht tot 198 gr/km, zes minder dan voorheen, en het verbruik is nu 8,5 l/100 km, 0,3 liter minder dan bij de ‘oude’ Espace.

De winst wordt onder meer behaald door het regenereren van remenergie, een aanpassing in de stuurbekrachtigingspomp, andere banden en nog wat kleine wijzigingen. Alle motoren in de Espace zijn vanaf nu voorzien van een groen B of C-label.

Prijzen van de nieuwe Espace worden volgende maand bekend gemaakt en vanaf dat moment is hij ook te bestellen. Vanaf september staat de nieuwe Espace in de showroom.

Bekijk foto's van de Renault Espace in groot formaat