AMSTERDAM - Philippe Varin, de hoogste baas van PSA Peugeot Citroën moet vrezen voor z’n baan, aldus de Franse krant La Tribune.

Volgens het dagblad is de familie Peugeot, nog altijd grootaandeelhouder in het bedrijf, ontevreden over zijn prestaties.

Op basis van bronnen binnen het bedrijf meldt de Franse krant La Tribune dat topman Philippe Varin z’n langste tijd gehad heeft. De Peugeot familie, die 25,2 procent van de aandelen en 37,9 procent van de stemrechten in handen heeft zou ontevreden zijn over de koers die Varin vaart.

Met name de aangekondigde samenwerking met General Motors valt niet in goede aarde bij de Peugeotjes, aldus het dagblad. Men zou de topman verwijten niet grondig naar betere partners te zoeken, aangezien General Motors zelf flinke klappen krijgt in Europa.

De enige reden dat Varin nog op z’n plek zit is omdat er vooralsnog geen geschikte opvolger gevonden zou kunnen worden.

Afgezet

Mocht de topman afgezet worden, dan zou hij het tweede PSa kopstuk in vijf jaar zijn die het veld moet ruimen bij de Fransen.

Voorganger Christian Streiff moest in 2009 al na twee jaar aftreden wegens tegenvallende resultaten. PSA zit momenteel in de hoek waar de zwaarste klappen vallen, het concern moest zelfs noodgedwongen het hoofdkantoor in Parijs te koop zetten.

De Nederlandse woordvoerder van Peugeot laat weten dat het hoofdkantoor officieel op de berichtgeving heeft gereageerd. Men zou volledig achter de topman en zijn beleid staan. Desondanks blijft het dagblad bij haar eerdere berichtgeving.

Bekijk 3 foto's in groot formaat