AMSTERDAM - Land Rover gaat officieel samenwerken met Bowler, het bedrijf dat al jaren extreme rallyauto’s bouwt met Land Rover techniek.

De auto’s van Bowler zijn vooral bekend van langeafstandsrally’s als de Dakar. Twintig jaar geleden begon het bedrijf met het bouwen van dit soort extreme en snelle apparaten voor het echt ruige werk.

Nu is er voor het eerst sprake van officiële samenwerking met Land Rover. Bij dat merk klopte Bowler altijd al aan voor de levering van onderdelen.

Voor Bowler betekent de samenwerking vrije toegang tot de motor- en ondersteltechniek van Land Rover, en voor Land Rover is het een gegarandeerde afzet van onderdelen. Daarnaast is het een mogelijkheid om kennis te vergaren over het gebruik van die onderdelen onder de meest extreme omstandigheden.

Badges

Aan de buitenkant zullen de modellen van Bowler voortaan voorzien zijn van ‘Powered bij Land Rover’ badges, een leus die ook gebruikt zal worden bij gezamenlijke evenementen.

Het nieuws over de samenwerking komt min of meer tegelijk met de introductie van een nieuw model van Bowler, de EXR, en de bijbehorende straatversie EXR-S.

Dat Bowler ook tijdens de ontwikkeling van dat model al gebruik maakte van Land Rover onderdelen, is duidelijk te zien. De auto leent onder meer koplampen, grille en achterlichten van de Range Rover Sport. Hij beleeft zijn werelddebuut op het Goodwood Festival of Speed, dat 28 juni van start gaat.

Bekijk 11 foto's in groot formaat