AMSTERDAM - Wat Renault doet met de GT-Line en Volkswagen met de R-line, gaat Alfa Romeo nu doen met het Pack QV Sportiva.

Een sportief uiterlijk, zonder de bijbehorende dikke motor. Vanaf nu is het pakket leverbaar op de Mito en Giulietta.

Quadrifoglio Verde is Alfa’s benaming voor de meest sportieve uitvoering van haar modellen. Die hebben naast een snelle motor ook een bijpassend uiterlijk en dat uiterlijk vertoon is vanaf nu ook los te verkrijgen op de Mito en Giulietta.

Remklauwen

Onder de noemer Pack QV Sportiva kun je je Mito voor € 1.350 laten voorzien van alle uiterlijke kenmerken van een echte QV. Bijvoorbeeld diverse QV-logo’s, maar ook een achterbumper met diffuser, rode remklauwen met Alfa Romeo logo en 18” lichtmetalen wielen.

In het interieur wordt de sportieve lijn doorgetrokken met witte verlichting van het instrumentarium en aluminium sportpedalen. Standaard krijgt de Mito Pack QV Sportiva alcantara bekleding mee, maar wie €1.850 extra betaalt krijgt leer, en voor € 3.250 zijn er Sabelt-racestoelen beschikbaar. Het pakket kan besteld worden in combinatie met alle leverbare motoren.

Lichtmetaal

Op de Giulietta houdt het Pack QV Sportiva grotendeels hetzelfde in, maar zijn er ook donkergetinte koplampen en is er keus uit drie soorten 18” lichtmetaal.

Binnenin is er standaard halflederen bekleding, volledig leder kan bijbesteld worden, en dashboardafwerking in geborsteld aluminium. Het Pack QV Sportiva kan op de Giulietta gecombineerd worden met de 1.4 Turbo MultiAir benzinemotor en de 140 pk 2.0 JTDm dieselmotor. Later dit jaar komt het pakket er ook in combinatie met de 1.4 Turbo 120 pk en de 105 pk 1.6 JTDm. Voor de Giulietta bedraagt de meerprijs € 2.450.

Bekijk foto's van de Alfa Romeo Giulietta in groot formaat