AMSTERDAM - De nieuwe S-klasse is nog in ontwikkeling, en natuurlijk komt er ook een sportpakket van AMG voor deze topper van Mercedes-Benz.

De Duitsers werken al enige tijd hard aan de nieuwe S-klasse, getuige de diverse keren dat we spionagefoto’s van het nieuwe model naar buiten hebben kunnen brengen. Ditmaal is er echter sprake van een noviteit. Mercedes-Benz test nu namelijk met het AMG-pakket op de limousine.

Dit exemplaar is gespot in de omgeving van de Nürburgring, en verraadt zich als een met door AMG ontwikkelde opties exemplaar door diverse kenmerken. Kijk maar eens naar de grote luchthappers in de voorbumper, de forse wielen waar deze Mercedes van is voorzien en de gewijzigde achterbumper.

Het duurt nog wel een tijd voordat we de uiteindelijke versie van de nieuwe S-klasse kunnen aanschouwen. Reken maar op een onthulling in 2013. Op het gebied van motoriseringen verwachten we weer een S350, een S500 en een S600.

Uiteraard komen er ook weer een S63 en een S65 van AMG. Dieselen kan weer met de 250 CDI en de 350 CDI. Daarnaast zitten er hybrides in het vat, waaronder een S500 plug-in hybride.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz S-klasse in groot formaat