AMSTERDAM - Bij McLaren hebben ze grote plannen voor de Chinese markt.

Als het aan de Engelsen ligt, staan er in 2014 acht officiële dealers in het Aziatische land. Die moeten op jaarbasis tussen de 100 en 150 MP4-12C’s aan de man brengen.

Begin 2014 wil McLaren met acht dealerbedrijven actief zijn in China, maakte het bedrijf bekend. Concurrenten als Ferrari profiteren momenteel van de sterke groei in het Aziatische land, en McLaren wil natuurlijk ook graag een stukje van die taart.

Aanzienlijke taart

En dat het een aanzienlijke taart is, bewijzen de verkoopdoelstellingen wel: men verwacht in de eerste twaalf maanden tussen de 100 en 150 MP4-12C’s te kunnen verkopen.

Medio 2013 moeten de eerste vier dealers hun deuren openen in Peking, Guangzhou, Chengdu en Shanghai. Begin 2014 komen daar nog eens vier dealerschappen bij in andere Chinese steden.

Sinds de komst van de MP4-12C supersportwagen timmeren de Engelsen hard aan de weg. Men heeft het afgelopen jaar 35 nieuwe dealers geopend in 19 landen, waaronder Japan. De reden dat het merk nog geen voet aan de grond heeft in China is volgens henzelf simpel: de productie schiet tekort. Voordat er een dealernetwerk wordt uitgerold wil men de productiecapaciteit eerst op orde hebben.

Bekijk 3 foto's in groot formaat