AMSTERDAM - Autofabriek NedCar kan blijven voortbestaan als de Duitse autofabrikant BMW besluit dat het bedrijf in Born auto's gaat bouwen, schrijft dagblad De Limburger woensdag.

Alle overige betrokken partijen zouden het namelijk eens zijn geworden over de voorwaarden voor de overname van de autofabriek.

Het Eindhovense metaalconglomeraat VDL wil de fabriek kopen, om er in opdracht van de Duitse autobouwer BMW's of Mini's te gaan produceren. Een delegatie van BMW bezocht de fabriek eind april, maar tot concrete afspraken kwam het tot op heden niet.

De huidige eigenaar van NedCar, Mitsubishi, stopt eind 2012 met de productie in Born. VDL zou het stokje in 2014 kunnen overnemen.

In de tussenliggende periode worden de kosten van de werknemers gedeeld door VDL en de overheid. VDL krijgt hiervoor een deel van het kapitaal dat Mitsubishi bespaart doordat het Japanse bedrijf geen personeel hoeft te ontslaan.

De 1500 werknemers zijn er nog niet gerust op; de afgelopen weken werd de fabriek diverse keren stilgelegd door werkonderbrekingen omdat Mitsubishi niet wil praten over een sociaal plan.