AMSTERDAM - De nieuwe sportieve ‘instapper’ van Jaguar komt er naast een V6 met supercharger ook met een V8. Onze spionagefotograaf heeft die versie al vast weten te leggen.

We kunnen gerust stellen dat de F-Type een van de meer geanticipeerde nieuwe sportwagens van de komende tijd is. De auto wordt onder de sierlijke XK gepositioneerd en moet het onder andere opnemen tegen de Porsches 911 van deze wereld.

Daartoe komt de auto er in elk geval met twee motoriseringen: een 3,0-liter V6 met supercharger, goed voor om en nabij de 380 pk, en een 5,0-liter V8 met 500 pk.

Dynamische achterspoiler

In dit geval zien we laatstgenoemde variant in actie, met een opvallende dynamische achterspoiler. Welke verschillen we bij die twee versies aan de buitenkant van de auto zullen zien, is nog niet precies bekend.

In elk geval laat dit testmodel een behoorlijke diffuser aan de achterkant zien. Ook heeft deze auto twee dubbele uitlaatpijpjes, terwijl een eerder model - met de V6 - gespot werd met een tweetal iets grotere kokers in het midden.

We verwachten de officiële onthulling van de F-Type dit najaar, tijdens de autoshow van Parijs. Dan krijgen we de cabrioversie te zien, die vanaf begin 2013 op de weg te zien is. Een jaar later kunnen we ook de gesloten versie van de F-Type verwelkomen.

Bekijk foto's van de Jaguar F-Type in groot formaat