AMSTERDAM - In navolging van de 7-serie van BMW is ook de B7 van Alpina gefacelift. Het resultaat: een frissere look en betere prestaties.

Met de facelift van de BMW 7-serie kon Alpina natuurlijk niet achterblijven door een opgepepte versie van verouderd model aan te bieden, dus krijgt ook de B7 een opfrisbeurt.

Volgens het merk zijn er meer dan dertig nieuwe onderdelen op de Alpina-versie die de auto op het gebied van design en aerodynamica doen verschillen van de 7-serie. Verder zijn er onder andere adaptieve Xenon-koplampen en led-mistverlichting.

Onder de kap huist de uit het pre-facelift model bekende 4,4-liter twin-turbo V8, die in de nieuwe auto van Alpina 540 pk levert. De krachtbron is gekoppeld aan een nieuwe achttrapsautomaat.

Zo gaat de sprinttijd van 0 naar 100 km/h in ongeveer 4,3 seconden, tot aan een topsnelheid van 312 km/h voor de achterwielaangedreven versie – de B7 met xDrive moet het met pakweg twee kilometer per uur minder doen.

De auto staat op 20-inch lichtmetaal en is uitgevoerd in de kleur Alpina Blue Metallic. Het is mogelijk om zowel de reguliere nieuwe 7-serie als de versie met verlengde wielbasis als B7 van Alpina te krijgen. Tijdens het Concours d’Elegance in Pebble Beach, aankomende augustus, beleeft deze Alpina z’n werelddebuut.

Bekijk foto's van de BMW 7-serie in groot formaat