AMSTERDAM - Land Rover gaat de Discovery vanaf nu ook leveren met het uitrustingsniveau ‘Luxury Limited Edition’. Zoals de naam al een beetje weggeeft, betreft het hier de nieuwe topuitvoering.

Verschillende unieke kleurcombinaties en bijzondere materiaalsoorten moeten deze Discovery onderscheiden van zijn mindere broeders.

Aan de buitenkant is de auto voorzien van verschillende zilverkleurige en verchroomde accenten, bijvoorbeeld op de dakrails, in de roosters op de voorspatborden, en op de omlijsting van de grille.

De auto staat op speciale 20-inch wielen, en is naast de kleuren Santorini Black en Orkney Grey ook leverbaar in ‘Havana’, wat voor het eerst is op de Discovery.

Dat laatste gaat ook op voor de verschillende kleuren leer die leverbaar zijn voor in het interieur, en voor het feit dat deze Land Rover optioneel is uit te rusten met een uitgebreid leerpakket, zodat dan ook de bovenkant van het dashboard met dat materiaal bekleed wordt. Lijsten in donker ‘Dark Zebrano’-hout maken het plaatje compleet.

Extra uitrusting

Een auto met de naam ‘Luxury’ ontkomt natuurlijk niet aan wat extra uitrusting. Een Harman/kardon-audiosysteem, Cold Climate Pack, glazen panoramadak, elektrisch bedienbare stuurkolom en adaptieve xenonkoplampen met bochtverlichting behoren tot de standaarduitrusting.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is de Discovery 4 HSE Luxury Limited Edition in een vooralsnog ongelimiteerde oplage verkrijgbaar vanaf €104.900.

Bekijk foto's van de Land Rover Discovery in groot formaat