AMSTERDAM - Op de Autosalon van Genève 2011 maakte Mini goede sier met de Rocketman concept, een idee voor een echt kleine Mini.

Tot op heden heeft dat concept niet uitgewerkt tot een productiemodel, maar tijdens de Olympische Spelen frist men de concept wel op.

Tijdens de Olympische spelen, die dit jaar in Londen worden gehouden, heeft men bij het BMW paviljoen een nieuwe versie van de Rocketman Concept staan.

Daaraan is in technisch opzicht geen nieuws, maar voor de gelegenheid is de Rocketman wel in Britse kleuren gespoten. De Union Jack, de Britse vlag, zien we bijvoorbeeld terug in het opvallende glazen dak. Ook de kleurstelling van de auto is in lijn met de Engelse driekleur, evenals de 18-inch wielen, die dankzij witte en rode wielen Brits aandoen.

Zoals gezegd verandert er in technisch opzicht niets aan de Rocketman Concept. De 3+1 is dus gelijk aan de auto die in 2011 op de beurs in Genève werd gepresenteerd.

Ook is het nog steeds onduidelijk of de auto in productie gaat. In eerste instantie leek het daar wel op, maar begin dit jaar sloeg de twijfel toch toe. Het besluit om de concept opnieuw te tonen lijkt dan weer een suggestie dat men er toch iets mee wil, dus vooralsnog blijft het afwachten.

Bekijk foto's van de Mini Rocketman in groot formaat