AMSTERDAM - Uiteraard is Mercedes-Benz als vooraanstaande fabrikant aanwezig op het Goodwood Festival of Speed.

Voor de gelegenheid neemt de Classic afdeling van het merk diversie klassiekers uit het verleden mee, en niet alleen voor de show.

Aan de heuvelklim die tijdens het Festival of Speed wordt gehouden neemt namens Mercedes-Benz Classic onder meer een W 125 deel. Deze Grand Prix auto uit 1937 wordt aangedreven door een 8 cilinder lijnmotor met compressor die in race-uitvoering tot 600 pk kon leveren.

Daarnaast zullen er twee 300 SL’s meerijden, waaronder het oudste, nog bestaande exemplaar met chassis nummer 2. Deze W 194 vormde de basis voor de SL die vandaag de dag nog steeds rondrijdt, dit jaar viert Mercedes het zestigjarig bestaan van dat naamplaatje. Moderner geweld is er in de vorm van de 600 pk sterke CLK-GTR, waar het merk eind jaren ’90 mee racete.

Mooi

Naast actieauto’s neemt het merk ook auto’s mee die uitsluitend voor de mooi zijn. Zo is er een 600 Pullman-Landaulet die speciaal wordt meegenomen voor het diamanten jubileum van de Engelse koningin. In vroeger tijden werd het Britse staatshoofd tijdens bezoeken aan Duitsland in een dergelijke auto rondgereden. Ook is er een derde 300 SL speciaal voor de show.

Naast klinkende autonamen trekt Mercedes ook een blik aan legendarische coureurs open. Tijdens de hillclimb worden de klassiekers van het merk bestuurd door oud coureurs die voor het merk hebben geracet. Onder hen zijn onder meer drievoudig Formule 1 kampioen Jackie Stewart en vijfvoudig DTM kampioen Bernd Schneider. Het Goodwood Festival of Speed vindt plaats van 28 juni tot en met 1 juli.

Bekijk 6 foto's in groot formaat