AMSTERDAM - Een M7 leek vooralsnog een BMW-model dat er nooit zou komen. Het merk lijkt nu echter alsnog zo'n sportief vlaggenschip het groene licht te geven.

De rest van het BMW-personenautogamma ademt sportiviteit, maar het Beierse merk koos er tot nu toe voor dit aan de 7-serie voorbij te laten gaan.

Het grootste conventionele model van het merk moest de chique limousine van het stel zijn en het M-label had daarbij niet een echte meerwaarde, beargumenteert de BMW-directie. Dat was ook de reden dat het merk de gefacelifte 7-serie met de 381 pk sterke diesel niet het M Performance-label meegeeft, zoals dat wel bij de 5-serie, X5 en X6 met die motor gebeurt.

Volgens Autocar staat de BMW-directie nu toch op het punt om de M7 groen licht te geven. Dit besluit wordt ingegeven door het feit dat de vraag naar zo'n Super-Zeven vanuit BMW's belangrijkste markten bijzonder groot is.

Denk bijvoorbeeld aan de Verenigde Staten, maar ook opkomende economieën als China en Rusland. De Audi S8 en de Mercedes S-klasse AMG modellen verkopen daar traditioneel uitstekend. De specificaties van de M7 zijn nog onbekend.

Ludwig Willisch, BMW's CEO voor Noord-Amerika, meldt in het interveiw verder dat hij uitsluit dat alle BMW-modellen een M-versie krijgen. Voor de X1 en X3 is dit bijvoorbeeld zeer onwaarschijnlijk.

Wel komen er de komende tijd flink wat M Performance-modellen in het hele gamma beschikbaar, voor mensen die wel het M-gevoel, maar niet de hardcore ervaring hoeven.

Bekijk foto's van de BMW 7-serie in groot formaat