AMSTERDAM - Bentley pakt groot uit tijdens het Festival of Speed in Goodwood, waar het Britse merk een nieuw model presenteert.

Het sportieve luxemerk spreekt over een spannende nieuwe Bentley, die zijn werelddebuut maakt tijdens de aankomende editie van het Festival of Speed. Over de details rond het nieuwe model laat men weinig los, maar vast staat dat de auto ook de legendarische heuvel van Goodwood zal beklimmen.

Naast het geheel nieuwe model neemt Bentley verschillende oude en minder oude bekenden mee. Zo komt ook de EXP 9 F SUV, het studiemodel waarmee het Britse merk tijdens de Autosalon van Genève de nodige reuring veroorzaakte, naar Goodwood. Hetzelfde geldt voor de Bentley Mulsanne Mulliner Driving Specification, een uitvoering die zich meer richt op de beleving van de rijder.

Verder neemt Bentley de 507 pk krachtige Continental GT V8 mee en een reeks auto’s die succes hebben behaald op Le Mans: zowel de Speed 8, die in 2003 de 24-uursrace wist te winnen, als de raceauto met een 4,5-liter motor voorzien van supercharger, bijgenaamd de ‘Birkin Blower.’

Bekijk 3 foto's in groot formaat