AMSTERDAM - Enkele weken geleden zagen we de eerste beelden van een hevig gecamoufleerde Sorento op de Nürburgring.

Deze keer zien we hem op dezelfde locatie met aanzienlijk minder beplakking. Zodoende krijgen we nu ook een glimp van de nieuwe lichtunits met dagrijverlichting.

Kia maakt momenteel goede sier met de Picanto, Rio en natuurlijk de gloednieuwe C’eed. Toch worden de overige modellen niet vergeten, zoals we op deze spyshots kunnen zien.

Binnenkort wordt de huidige Sorento, die sinds 2009 op de markt is, bijgepunt voor de tweede helft van z’n levenscyclus. Naar verwachting blijft het bij louter uiterlijke wijzigingen, op deze foto’s zien we nieuw vormgegeven lichtunits voor en achter en ook de voorbumper lijkt gewijzigd te worden, met onder meer grotere mistlampen. Ook is de inmiddels verplichte LED-dagrijverlichting op de foto’s te bewonderen.

Motorisch verwachten we zoals gezegd geen veranderingen, dus de 2,4-liter benzine- en 2,2-liter dieselmotoren zien we waarschijnlijk ongewijzigd terug.

Ook keren de zestraps automaat en natuurlijk vierwielaandrijving terug op de optielijst. Eind dit jaar presenteert Kia naar verwachting de opgefriste Sorento, voordat die bij de dealers staat is het echter alweer 2013.

Bekijk foto's van de Kia Sorento in groot formaat