AMSTERDAM - De nieuwste spionagefoto's geven aan dat de achterzijde van de nieuwe Maserati Quattroporte een interessant item gaat worden.

De huidige generatie van de Quattroporte is er al sinds 2004. Het model kreeg weliswaar een facelift in 2008, maar anno 2012 is het toch echt tijd voor een opvolger.

En daar werkt Maserati hard aan. Een tijdje terug zagen we 'm op de Nürburgring, nu is onze de wagen ook in Italie gefotografeerd.

Drietand

Stukje bij beetje werpt de Italiaanse sportsedan meer en meer camouflage af, maar de bedekking blijft nog wel zo hevig dat eigenlijk alleen de contouren van de auto te zien zijn. Typisch genoeg is het bekende logo in de vorm van een drietand wel duidelijk zichtbaar.

Ook is er een opvallende ontwikkeling aan de achterzijde van deze Maserati, gelet op het stukje extra camouflage boven de achterklep. Het lijkt erop dat de auto qua opzet aan de achterkant de BMW 5-serie GT achterna gaat.

De nieuwe Quattroporte wordt in de loop van 2013 bij de dealers verwacht. Ook dan gaat de Maserati het weer opnemen tegen de 7-serie, de A8 en de S-klasse.

Bekijk foto's van de Maserati Quattroporte in groot formaat