AMSTERDAM - Toyota heeft bekendgemaakt dat het met een elektrische auto gaat deelnemen aan een van de meest uitdagende autosportevenementen van Amerika: de Pikes Peak Hill Climb.

Toyota Motorsport GmbH (TMG) voorziet een Radical-carrosserie voor de Climb van twee elektromotoren met een gecombineerd vermogen van ruim 470 pk en een nog imposanter koppel van maar liefst 900 Nm.

De auto, die door het leven gaat als TMG EV P002, heeft een topsnelheid van 240 km/h, en wordt bestuurd door de Japanse coureur Fumio Nutahara.

De Hillclimb speelt zich af tussen 2800 en 4300 meter hoogte. Het evenement wordt vaker door fabrikanten gebruikt om nieuwe aandrijflijnen te testen.

Nissan

Vorig jaar deed onder meer Nissan met een Leaf mee aan de klim. Op grote hoogte krijgen conventionele verbrandingsmotoren last van de ijle lucht, dus zijn elektrische auto’s in het voordeel.

Toyota Motorsport heeft ruime ervaring met elektrisch racen. Zo staat het ronderecord voor elektrische voertuigen op de Nordschleife op naam van de voorganger van de EV P002, de EV P001.

Bekijk foto's van de Toyota EV P002 in groot formaat