AMSTERDAM - Mercedes-Benz beleefde in mei een recordmaand. De Duitste autofabrikant wereldwijd 113.136 auto’s.

Dat is 4,0 procent meer dan in mei 2011, wat overigens ook al een 'recordmeimaand' was voor Mercedes-Benz.

In de eerste vijf maanden van 2012 heeft het merk nu 531.382 auto’s verkocht, ook een record en zelfs een stijging van 8,4 procent ten opzichte van die periode vorig jaar.

De verkopen stegen afgelopen maand in de Verenigde Staten met 19,2 procent. In belangrijke markten als Duitsland en Engeland was dit respectievelijk 6,5 en 18,2 procent. In China bleef de groei beperkt tot een voor dat land relatief bescheiden stijging van 0,8 procent ten opzichte van diezelfde maand in 2011.

B-klasse

De verkoopstijging komt vooral op het conto van de nieuwe B-klasse. Maar ook met de gefacelifte C-klasse, de nieuwe CLS en de S-klasse deed Mercedes-Benz goede zaken. De nieuwe SL zorgde in mei zelfs voor een verdrievoudiging van de verkopen ten opzichte van vorig jaar, toen de vorige generatie nog bij de dealers stond.

Bij de SUV’s betekende de introductie van de nieuwe M-klasse een verkoopstijging van 29,3 procent voor dit model.

De goede resultaten van Mercedes-Benz scheppen bij het merk hoge verwachtingen voor de komende periode. Het merk verwacht in Europa erg veel van de nieuwe A-klasse en volgend jaar moet de CLA voor een forse verkoopimpuls zorgen. Dat is de eerste compacte Mercedes van de nieuwe generatie die ook in de Verenigde Staten wordt geïntroduceerd.

Bekijk 3 foto's in groot formaat