AMSTERDAM - Op de IAA in Frankfurt was Audi nog zo trots op de innovatieve A2 Concept, maar in een paar maanden kan veel veranderen. Audi zou het licht voor het project op rood hebben gezet.

Dat hebben bronnen bij Audi tegen Car Magazine gezegd. Audi zou – net als BMW - twijfels hebben gekregen over de levensvatbaarheid van een project als dat van de elektrische A2.

De auto zou met een prijs van ongeveer 40.000 euro nogal duur worden en de elektrische infrastructuur komt minder snel tot stand dan het merk uit Ingolstadt hoopte.

Bovendien vallen de verkopen van elektrische auto’s als de Nissan Leaf en Mitsubishi i-Miev tot nu toe tegen.

Vermogen

De vorig jaar gepresenteerde A2 Concept had een elektromotor met een vermogen van 85 pk onder de kap. Het maximumkoppel is 270 Nm. De topsnelheid is begrensd op 150 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 9,3 seconden.

Een woordvoerder van Audi kan de berichten bevestigen noch ontkennen: “Er is niets naar ons gecommuniceerd over het stopzetten van het A2-project. Ik wil wel zeggen dat – mocht het nieuws van Car kloppen - het schrappen van een elektrische A2 niet hoeft te betekenen dat er helemaal geen A2 komt.”

Bekijk foto's van de Audi A2 in groot formaat