AMSTERDAM - Het Tsjechische BT Design heeft op de AMI-beurs in Leipzig een pickup-versie van de Skoda Yeti neergezet: de Etape.

BT Design, onderdeel van het Tsjechische bedrijf Benet Automotive, onderhoudt nauwe banden met Skoda en gezien de bemoeienis van dat merk met het wielrennen heeft BT de zaag gezet in een Yeti.

Ze maakten er een pickup van zodat je gemakkelijk een paar fietsen achterin kunt parkeren. Bij de Etape concept car is volgens BT Design alleen de motorkap van de Yeti nog origineel, de rest van de auto is helemaal opnieuw opgebouwd met onder andere een bodykit die de Yeti breder maakt. Het interieur is opgeleukt met witte kuipstoeltjes met driepuntsgordels.

Personaliseren

“We willen individuen en de industrie inspireren. Ons doel is om een grotere behoefte te creëren aan het personaliseren van auto’s, zowel bij de consument als bij de fabrikanten”, aldus Josef Zajicek van Benet Automotive. 

Het is overigens niet de eerste keer dat een Yeti als knutselobject wordt gebruikt; in 2005 deed Skoda het zelf al eens met de Open Roof Concept.

Bekijk foto's van de Skoda Yeti in groot formaat