AMSTERDAM - BMW pakt flink uit op het Concours d’Elegance Villa d’Este met een heuse one-off. Het merk heeft voor deze Zagato Coupé de hulp van Zagato ingeroepen.

De BMW Zagato Coupé is gebaseerd op de BMW Z4 sDrive35is. De auto is een ‘Vmax concept’, een auto die door allerlei aerodynamische aanpassingen een zo hoog mogelijke topsnelheid heeft.

Tegelijkertijd is de auto straatlegaal en voldoet dus ook aan alle veiligheidseisen.
Alleen de grille laat al zien dat deze coupé iets speciaals is: deze zit vol met Zagato-logo’s.

In de lange motorkap bevinden zich twee luchtinlaten en het dak heeft met z’n ‘Double Bouble’ het typische Zagato-signatuur. Oorspronkelijk stamt het idee van dit dak uit de luchtvaart, het maakt het makkelijker om plaats te nemen met een helm op. Achter de voorste wielkasten zitten Zagato-logo’s.

Luxe materialen

De Zagato Coupé staat op 19-inch lichtmetaal met vijf spaken. De one-off is in de kleur ‘Rosso Vivace’ gelakt, lak die naar gelang de stand van de zon van kleur verandert. Het spectrum reikt van zwart tot felrood.

Binnenin hebben de ontwerpers zich uitgeleefd met luxe materialen. Om duidelijk te maken dat dit een bijzondere creatie is, heeft Zagato een ‘Z’ in de hoofdsteunen gestikt.

Prestatiecijfers

De auto mag dan een ‘Vmax concept’ zijn, opvallend genoeg geeft BMW geen prestatiecijfers vrij. Aangezien de donorauto een Z4 sDrive35 met 3,0-liter met twee turbo’s en 340 pk onder de kap is, kunnen we er vanuit gaan dat het met het prestatieniveau wel goed zit.

BMW heeft zojuist het doek van de auto getrokken bij het Concours d’Elegance Villa d’Este. Het betreft zoals gezegd een one-off, dus productieplannen zijn er niet.

Bekijk foto's van de BMW Zagato Coupé in groot formaat