AMSTERDAM - In navolging van de Clio RS Red Bull Racing RB7 komt Renault met een Twingo met identieke achternaam.

Het nieuwe Formule1-seizoen is inmiddels alweer vijf wedstrijden onderweg maar dat weerhoudt Renault er niet van om nog eens terug te blikken op vorig seizoen, toen Sebastian Vettel met de Red Bull Racing RB7 – met Renault V8 achterin –  de wereldtitel pakte.

Dat doen ze met een speciale versie van de Twingo RS: de Red Bull Racing RB7. In maart zagen we al een Clio met deze toevoeging en de Fransen passen dezelfde truc toe met z’n kleinere broertje.

De Renault Twingo RS Red Bull Racing RB7 is voorzien van een Cup-chassis (10% hardere veren en dempers, 4 mm verlaagde koets), zwarte 17-inchwielen en  een RS Monitor, een schermpje met daarop de telemetrie van de auto zoals vermogen, koppel, g-krachten. Voorin ligt een 1.6 zestienklepper met 133 pk en 160 Nm.

Spoiler

Aan de buitenkant springen de gele spoilerlip, buitenspiegels en dakspoiler in het oog, de achterkant is extra sportief dankzij de diffusor en de geblokte valg op het dak maakt het sportieve geheel af.

Aan de binnenkant wordt het zwart-gele thema voortgezet en wijst een plakkaat bij de pook met daarop de tekst ‘FIA 2011 World Champion’ je erop dat je met een kampioensauto op pad bent.

De Renault Twingo RS Red Bull Racing RB7 is in verschillende Europese landen én Japan leverbaar, maar niet in Nederland…

Bekijk foto's van de Renault Twingo in groot formaat