AMSTERDAM - Brabus is er traditioneel vlug bij. De nieuwe SLK staat nog niet bij de dealers of er wordt al een extra gespierde versie van gepresenteerd.

In dit geval vergreep de Duitse tuner Brabus zich aan de SLK 55 AMG. Die wordt vakkundig omgebouwd tot Brabus 6,1 S. De toch al niet armzalige 55 AMG krijgt er van Brabus nog eens 85 pk bij, wat het totaal brengt op 445. Het maximum koppel van de Brabus 6,1 S is liefst 635 Nm. Natuurlijk nemen daardoor de prestaties toe.


De grote voorspoiler, met vier mistlichtjes, vergroot de stabiliteit op hoge snelheden

Dit huzarenstukje van Brabus gaat in 4,3 seconden van 0 naar 100 en de topsnelheid is 305 kilometer per uur. Voor het aanpassen van de motor rekent Brabus 29.050 euro.

Brabus beperkte zich niet alleen tot het tunen van de motor. De 7 G-tronic transmissie en de remmen zijn aangepast. Daarnaast is een sperdifferentieel voor de achterwielen ontwikkeld om het enorme vermogen goed op de weg kwijt te kunnen. Daarvoor is ook een grotere bandenmaat gekozen: 225/35 ZR 19 op de vooras en 255/30 ZR 19 op de achteras.

Carrosserie

Ook de carrosserie onderging een Brabus behandeling. De grote voorspoiler, met vier mistlichtjes, vergroot de stabiliteit op hoge snelheden. Achterop is een kleine spoiler geplaatst. In het interieur kunnen diverse lederen en carbon-accenten worden aangebracht.

Tot slot een leuk accessoire: als de Brabus SLK met de afstandbediening wordt ontgrendeld of als de deurgrepen worden aangeraakt, worden de dorpels verlicht zodat de instap in het donker wordt vergemakkelijkt.