AMSTERDAM - Als het aan Lamborghini ligt, moet de SUV de verkoopcijfers van het merk twee keer zo groot maken. In dat segment zit immers de meeste toekomst, aldus de Italianen.

Volgens het hoofd van de designafdeling van Lamborghini, Maurizio Reggiani, wordt de Urus de auto met de beste prestaties én het laagste gewicht in z’n segment.

Dat meldt de man tegenover Automotive News Europe. De auto moet zelfs zo goed worden, dat Lamborghini verwacht dat de helft van alle verkochte modellen een Urus zal zijn. In 2011 zette Lamborghini nog 1.600 auto’s af, in de vorm van de Aventador en de Gallardo – evenals derivaten daarvan.

De Urus zal gebruik maken van het PL73-platform van de Volkswagen Groep (waar Lamborghini onder valt). Ook de volgende generatie Audi Q7, de nieuwe Porsche Cayenne en de volgende Volkswagen Touareg komen op dit onderstel te staan, evenals de SUV die Bentley wil gaan bouwen.

Onderscheiden

De Urus moet zich onderscheiden door een lager gewicht, namelijk van rond de 1.800 kilogram. Op motorisch vlak overweegt het merk om een twin-turbo V8 te gebruiken, aldus Reggiani, voor voldoende koppel bij lage toeren en omdat een V8 minder ruimte inneemt dan een V10.

Maar eerst moet de Volkswagen Groep nog groen licht geven voor de Urus. De Italianen verwachten dit echter nog voor het einde van het jaar te krijgen.

De productie staat volgens Reggiani op z’n vroegst gepland op begin 2017. Volgens de CEO van Lamborghini, Stephan Winkelmann, valt er veel te behalen in het SUV-segment: “Daar zit de meeste potentie om te groeien en de meest emotie. We investeren nu om de winstgevendheid te vergroten.”

Bekijk foto's van de Lamborghini Urus in groot formaat