AMSTERDAM - Voor het modeljaar 2005 is de Bentley Arnage gewijzigd aan het in- en exterieur. De 2005-editie van de Arnage is herkenbaar aan zijn ronde koplampen.

Wie goed kijkt, ziet dat er veel meer aan de Bentley is gewijzigd. De motorkap en bumpers hebben iets andere lijnen gekregen en kopers mogen voortaan zelf kiezen uit een grille met honingraat-motief of lamellen. Daarnaast heeft de vernieuwde Arnage nieuwe wielen gekregen.


De motorkap en bumpers hebben iets andere lijnen gekregen en kopers mogen voortaan zelf kiezen uit een grille met honingraat-motief of lamellen

De grootste veranderingen zitten aan de binnenkant. Daar is de ergonomie beduidend beter geworden. Er zijn nieuwe instrumenten en een nieuw dvd-scherm. Om het geheel overzichtelijk te houden, zitten knoppen die je niet dagelijks nodig hebt achter paneeltjes.

Comfort

De nieuwe Bentley voldoet aan de meest strenge EU4 emissienorm en in Amerika mag de Arnage zelfs als Low Emission Vehicle LEV door het leven. Zelfs op het gebied van comfort bleek nog verbetering te boeken: de afstemming van ophanging aan de achterzijde is herzien. Zowel het comfort als de besturing profiteren hiervan.

De verwende Benley-klant heeft voortaan de keuze uit veertig verschillende lakkleuren, die ook in two tone kunnen worden geleverd. Voor het leer in het interieur zijn er 27 keuzes uit huiden en kleuren. Tot slot meldt Bentley dat ook de prijzen zijn aangepast. De nieuwe Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.