AMSTERDAM - Ondanks een flitsende naam en een scherper uiterlijk, weet de Auris niet echt potten te breken in het C-segment.

Wanneer de nieuwe generatie straks arriveert, moet een stationwagon helpen de interesse wat aan te wakkeren.

Met de Auris hoopte Toyota jongere kopers te verleiden om eens wat anders te proberen dan een Golf of Astra.

Dat wil niet echt vlotten, dus zet Toyota alle zeilen bij om voor de volgende editie meer kopers over de streep te trekken. Eerdere spyshots lieten al zien dat er in ieder geval een sprekender front, in lijn met dat van de Yaris, komt om de aandacht aan te wakkeren.

Deze beelden tonen aan dat er daarnaast ook in ieder geval één nieuwe carrosserievariant komt, een stationwagon. Daarmee moet de Auris concurrenten als de Focus Wagon en Astra Sports Tourer van repliek gaan dienen.

Het duurt nog wel even voordat we de Wagon gepresenteerd krijgen, de hatchbackversie verwachten we pas aan het einde van dit jaar op de markt. Reken op een onthulling van de Wagon op het begin van 2013.

Motorisch kunnen we volgens eerdere berichten rekenen op (turbo)benzine- en dieselmotoren tot 180 pk. Ook komt er van de nieuwe Auris uiteraard weer een hybrideversie, die de beschikking krijgt over lithium ion-accu’s.

Of de Wagon ook een hybride uitvoering krijgt is nog niet duidelijk, maar het ligt wel voor de hand.

Bekijk foto's van de Toyota Auris in groot formaat