AMSTERDAM - De kruisbestuiving tussen PSA en General Motors begint serieuze vormen aan te nemen: de nieuwe Citroen C5 wordt gebouwd in een Opel-fabriek.

Of de volgende Opel Zafira wel of niet door PSA (Peugeot/Citroën) ontwikkeld gaat worden, daarover is nog geen beslissing genomen. Maar de nieuwe Citroën C5, met codenaam X8, gaat in 2016 gebouwd worden in een fabriek van General Motors.

Dat zegt Jean-Luc Perrard, directeur van de PSA-fabriek in Rennes, waar op dit moment de C5, C6 en Peugeot 508 van de band rollen.

Om welke Opel-fabriek het gaat, vertelt Parrard niet. Wellicht betreft het Rüsselsheim, waar de Insignia wordt gebouwd.

Andere modellen

Om het ‘verlies’ van de C5 te compenseren, zou de fabriek in Rennes andere modellen van Peugeot en Citroën gaan bouwen, daarvoor wordt volgens Perrard 40 miljoen euro geïnvesteerd. Vakbonden vrezen echter voor sluiting van de fabriek in Rennes; drie jaar geleden werkten er nog 12.000 mensen, nu nog maar 5.500.

PSA en General Motors hebben afgesproken dat hun middenklassers, de Opel Insignia, Citroën C5 en Peugeot 508, op GM-platforms komen te staan. Kleinere modellen zoals de Corsa en de C3 delen onderhuids PSA-techniek.