AMSTERDAM - Het modellenoffensief van Mini draait op volle toeren. De volgende toevoeging aan het steeds voller wordende gamma is de Paceman. 

Mini heeft alleen de achterkant flink verhuld met camouflagetape. De voorkant van de auto is helemaal ‘schoon’. De Paceman heeft namelijk precies dezelfde snuit als de Countryman.

Dat is logisch, want de Paceman is niets meer of minder dan de coupéversie van de Countryman en wellicht dat-ie dan ook Countryman Coupé gaat heten. Met de aflopende daklijn kan het model gezien worden als de compacte variant van de Range Rover Evoque Coupé; veel onpraktischer dan de vijfdeursversie maar stukken hipper.

Een spionagefotograaf snapte de Paceman op de openbare weg en als die foto’s worden vergeleken met de concept car (foto 6-8) die Mini begin vorig jaar liet zien op de autobeurs van Detroit, is er weinig aan het studiemodel is aangepast.

Die zag er al behoorlijk productierijp uit, dus het is niet vreemd dat Mini weinig wil veranderen.Het motorenaanbod komt overeen met dat van de Countryman en we kijken natuurlijk het meeste uit naar de topversie: de John Cooper Works met z’n 218 pk sterke 1,6-liter turbomotor. In Genève liet Mini de Countryman JCW zien, met vierwielaandrijving en automaat.

We verwachten de productieversie van de Mini Paceman (of Countryman Coupé) in het najaar op de beurs van Parijs, begin volgend jaar staat hij bij de dealers.

Bekijk foto's van de Mini Paceman in groot formaat