AMSTERDAM - Natuurlijk gunnen we de DS3 alle succes, maar we kunnen ons voorstellen dat je als bestuurder het ontbreken van exclusiviteit jammer vindt.

Gelukkig kun je vanaf nu een zeer exclusieve DS3 bij de dealer bestellen, maar dan moet je wel snel zijn.

Zo’n twee maanden geleden berichtten we al over de Citroën DS3 Racing Sébastien Loeb, een exclusieve uitvoering van de toch al vrij zeldzame DS3 Racing. Vandaag laat de Nederlandse Citroën importeur weten dat die superspeciale editie ook naar Nederland komt.

In totaal worden er 200 exemplaren gebouwd en ons land krijgt er daar vier van toebedeeld. Kosten: €38.990.

Dik aangekleed

Voor dat geld krijg je dan, naast de nodige exclusiviteit, wel een dik aangeklede DS3 op de oprit. De matzwarte Tarmac lak en de rode accenten zetten de eveneens zwarte 18” wielen kracht bij aan de buitenkant. Binnenin zijn er kuipstoelen, een MyWay navigatiesysteem met Bluetooth functionaliteit en de nodige koolstofvezel accenten.

Technisch is de Sébastien Loeb identiek aan de ‘gewone’ Racing, dus ook in de kampioeneneditie krijg je de tot 207 pk opgevoerde 1,6-liter turbomotor die ook in de Mini John Cooper Works dienst doet.

Gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak sprint de DS3 daarmee in 6,5 seconden naar de 100 kilometer per uur en voluit tikt de snelheidsmeter de 235 kilometer per uur aan.

Bekijk foto's van de Citroën DS3 in groot formaat