AMSTERDAM - Pon heeft een aandeel genomen in het deelautobedrijf Greenwheels. Het gaat volgens beide partijen om een “aanmerkelijk belang”.

Het percentage van het aandeel is niet bekend gemaakt maar het gaat waarschijnlijk om ergens tussen de 30 en 45 procent. Binnen Pon blijft Greenwheels een zelfstandig opererend bedrijf. Beide oprichters blijven aan als directie.

Hoe groot het belang ook is, Pon heeft straks wel wat te zeggen binnen het bedrijf. Zo is het aannemelijk dat de huidige Peugeots binnenkort worden omgewisseld voor modellen van Volkswagen, Seat of Skoda die door Pon worden geïmporteerd.

Greenwheels is momenteel Europa’s grootste in deelauto’s. Het bedrijf dat in 1995 met drie deelauto’s begon, is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf waarin dagelijks enkele tienduizenden leden gebruikmaken van één van de 2000 rood-groen gekleurde auto’s.

Behalve in Nederland is Greenwheels ook actief in Duitsland en Engeland. ‘Nu richt Greenwheels zich voornamelijk op de consument. Zowel wij als Pon verwachten te kunnen profiteren van de groeiende vraag naar zakelijke mobiliteitsoplossingen zoals deelauto’s’, aldus Greenwheels.