AMSTERDAM - Er doen geruchten de ronde dat Mercedes van plan is de naamgeving van haar modellen te herzien. Dit moet het gamma overzichtelijker maken.

Dat meldt Car Magazine. Werden de modellen van Mercedes eerst met één letter aangeduid, nu zijn dit er vaak twee of drie. Dit heeft te maken met de groei van het Mercedes-gamma.

Hierdoor is het niet altijd direct duidelijk waar het model zich in het Mercedes-gamma én op de automarkt bevindt. Met de nieuwe modelnamen moet er meer duidelijkheid komen.

De oude ‘basis’ benamingen A-, B-, C-, E- en S blijven waarschijnlijk bestaan. Bij de varianten hierop worden een aantal letters toegevoegd. SUV’s en cross-overs krijgen als basis de letter G.

De combinatie CL zal gebruikt gaan worden voor coupés en cabrio’s. En SL vormt de basis voor de sportwagens van het merk. Dit betekent dat de komende CLC - de vierdeurs coupé op basis van de nieuwe A-klasse - CLA gaat heten.

De tweede letter A verwijst hierin naar de A-klasse, de auto waarop hij gebaseerd is. Een cabrio- of coupéuitvoering op basis van de E-klasse krijgt waarschijnlijk de benaming CLE opgespeld.

Car Magazine meldt niet per wanneer de naamgeving zou veranderen.