AMSTERDAM - Over niet al te lange tijd neemt Audi de R8 e-tron, de elektrische variant van de R8, in productie. Onze spionagefotograaf wist het model vast te leggen tijdens testwerk.

Van een afstandje lijkt het net een gewone R8, maar op het tweede gezicht zie je dat de R8 e-tron wel degelijk behoorlijk verschilt van z’n door brandstofmotoren aangedreven broertjes.

Niet in de laatste plaats door de e-tron-opschriften op de zijkant en bovenaan de voorruit, maar ook aan de hand van de afgedichte luchtinlaten in de voorbumper.

Gebrek

Van achteren gezien valt vooral het gebrek aan een achteruit op, die heeft plaatsgemaakt voor een ondoorzichtige overkapping van het motorcompartiment.

Eén van de foto’s verraadt ook dat dit model een achterspoiler ontbeert. Ook zoek je tevergeefs naar uitlaatpijpen – we hebben immers te maken met een elektrische auto.

De R8 e-tron zal in een beperkte oplage gebouwd worden, we verwachten de onthulling van deze elektrische Audi later dit jaar. Grote tegenstander is de Mercedes-Benz SLS AMG E-cell, waarvan het merk uit Stuttgart heeft aangekondigd in 2015 een beperkte oplage uit te brengen.

Bekijk foto's van de Audi R8 in groot formaat