AMSTERDAM - Een van de belangrijkste noviteiten in Peking is de nieuwe auto van Denza. Deze New Energy Vehicle (NEV) moet een belangrijke bijdrage leveren aan de massa-elektrificatie van China.

De Denza NEV heeft een volledig elektrische aandrijflijn. De ruimte achterin is ingericht als ‘lounge area’. Het merk gebruikt aan binnen- en buitenkant veel chroom.

De bestuurder kan ook verlichting van het chroom aan de buitenzijde inschakelen, zodat zijn NEV extra goed zichtbaar is. Binnenin zijn er bovendien elementen van koper en hout.

De auto is ontwikkeld in China. Denza gaat de auto daar ook bouwen en in de eerste instantie komt de NEV alleen in het Aziatische land op de markt. Het blauw van het Denza-logo heeft een dubbele betekenis. Aan de ene kant neemt het merk naar eigen zeggen z’n verantwoordelijkheid op milieugebied, en aan de andere kant benadrukt het blauw de moderne techniek in de NEV.

Daimler

Denza is een joint-venture van BYD en Daimler. Het merk werd in maart 2011 opgericht in Shenzhen, China.

Het is voor het eerst dat het merk op een internationale autoshow staat. Prototypes van de auto rijden echter al een tijdje rond in grote steden. In 2013 moet de NEV definitief in productie gaan.

Bekijk foto's van de Daimler-BYD Denza in groot formaat