AMSTERDAM - Hij ziet er nog steeds prima uit, maar Opel acht de tijd binnenkort toch rijp voor een facelift van de Insignia. De eerste foto’s zijn binnen.

We zien onder meer een nieuwe grille en een andere voorbumper. De omranding van de grille en de mistlampen is ook nieuw.

Aan de achterzijde zien we een andere bumper en aanpassingen aan de kofferklep. Ook het interieur zal volgens de geruchtenmolen een opfrisbeurt krijgen.

Schokkende verandering

Opel Nederland houdt de lippen stijf op elkaar over wat we op technisch gebied kunnen verwachten. Schokkende veranderingen zullen er waarschijnlijk niet zijn. Reken gewoon weer op viercilinder turbomotoren in zowel het benzine- als dieselgamma.

Of de OPC de facelift in z’n huidige gedaante overleeft, is nog maar de vraag. De uitstoot van de V6 in deze topversie is dermate hoog, dat het goed mogelijk is dat Opel na de facelift de gloednieuwe viercilinder turbomotor uit de Astra OPC gaat gebruiken.

We verwachten een onthulling op de Autosalon van Parijs. Als dat het geval is, verschijnt de gefacelifte Insignia begin 2013 bij de dealers.

Bekijk foto's van de Opel Insignia in groot formaat