AMSTERDAM - Op speciaal verzoek van Eric Clapton heeft Ferrari een speciale versie van de 458 Italia gebouwd: de SP12 EPC.

Er gingen al eerder geruchten en vage foto's de ronde over deze bijzondere Ferrari maar er is nu ook een video opgedoken van iemand die het is gelukt om de auto te filmen terwijl hij uit de showroom van de Londense HR Owen-showroom wordt gereden. Ook zijn de patentschetsen voor de auto op internet verschenen.

De SP12 EPC, waarvan er slechts een gebouwd is, zou bestemd zijn voor Eric Clapton. De Ferrari-liefhebbende gitarist betaalt volgens de geruchten drie miljoen pond voor de auto die is gebaseerd op de 458 Italia maar een complete carrosserie-makeover kreeg, waarbij de 512 BB als inspiratiebron heeft gediend.

De koplampen zijn afkomstig van de Enzo en ook de brede, verchroomde grille en de lamellen tussen de koplampen zijn uniek voor deze in rood en donkergrijs (of is het zwart?) gespoten Ferrari. Oorspronkelijk zou de auto net als de 512 BB een V12-motor krijgen maar dat plan ging niet door; hij heeft ‘gewoon’ de V8 uit het productiemodel achterin liggen.

Bekijk foto's van de Ferrari 458 in groot formaat