AMSTERDAM - Na een onthulling van de Concept A vorig jaar in New York, zou je denken dat de A-klasse ook naar de Verenigde Staten komt. Niet dus.

Dat kwamen wij te weten bij een bezoek aan de Mercedes-Benz Flagship Store in Manhattan. Dat de A-klasse niet komt, betekent niet dat er helemaal geen compacte Mercedessen naar de Verenigde Staten komen.

De CLA, zoals de compacte vierdeurscoupé gaat heten, wordt het eerste model op het compacte platform dat naar de Verenigde Staten komt. Deze debuteert als concept-car op de Autoshow van Peking en gaat in 2013 in productie.

Dit wil overigens niet zeggen dat de A-klasse helemaal niet naar de Verenigde Staten komt. Mercedes-Benz zal ‘drie of misschien zelfs vier’ modellen op het compacte platform in Amerika op de markt brengen.

Het merk zegt het zelf niet met zo veel woorden, maar waarschijnlijk dient de iets hoger opererende CLA om de Amerikanen op te warmen voor een kleiner model voor yuppen en volgen de nog iets goedkopere varianten in een later stadium.

Bekijk foto's van de Mercedes-Benz A-klasse in groot formaat