AMSTERDAM - Daar is-ie dan: de nieuwe Hyundai Santa Fe. Het model dat nu in New York onthuld wordt, komt nog deze zomer op de Nederlandse markt.

Tijdens de New York International Auto Show presenteert Hyundai de nieuwe Santa Fe.

Het is de derde generatie van de SUV, die langer, lager en breder is dan z’n voorgangers. Voor de styling heeft het merk het zogenoemd Storm Edge-design toegepast, herkenbaar aan de hexagonale grille en het vloeiende lijnenspel.

Onderstel

Daarnaast heeft Hyundai het onderstel naar eigen zeggen meer afgesteld op de wensen van de Europese markt, met directere reacties op stuurinput. De achtervering beschikt over automatische niveauregeling.

Er zijn drie motoren voor de Santa Fe. Allereerst een 2,0-liter viercilinder op diesel, die 150 pk en 382 Nm koppel levert, waarbij de CO2-uitstoot op 155 gram per kilometer ligt. Daarnaar is er een 2,2-liter grote viercilinder diesel, goed voor 200 pk en 431 Nm koppel, die 145 gram CO2 uitstoot per kilometer.

Krachtbronnen

Daarnaast is er een 2,4-liter viercilinder op benzine met 193 pk, die 197 gram CO2 uitstoot per kilometer. Alle krachtbronnen zijn gekoppeld aan een automatische of een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten. De aandrijving gaat naar alle vier de wielen, zoals het een echte SUV betaamt.

In de loop van augustus komt de nieuwe Santa Fe bij de Nederlandse dealers te staan.

Bekijk foto's van de Hyundai Santa Fe in groot formaat