AMSTERDAM - Geheel volgens verwachting maakt de BMW 5-serie Touring op de Autosalon van Genève zijn opwachting. In mei zal het nieuwe model bij de dealer staan.

Tot de B-stijl is de Touring geheel gelijk aan de BMW 5-serie sedan. Vanaf die plaats verandert de 5-serie in een riante stationwagen. Met alle stoelen rechtop bedraagt de bagageruimte vijfhonderd liter. Door de achterbank neer te klappen kan de inhoud worden uitgebreid tot maximaal 1.650 liter.


De bagageruimte is in vergelijking tot de vorige 5-Touring gegroeid met 90 liter

Als de 5-serie Touring op de markt komt, zal hij leverbaar zijn met vier verschillende motoren. Allereerst zijn er in de 525i en de 545i benzinemotoren met 192 en 333 pk. De diesels zijn de 525d en de 530d. De eerste diesel is een zescilinder lijnmotor die 177 pk levert en een maximum koppel heeft van 400 Nm tussen 2.000 en 2.750 toeren per minuut. De 530d heeft een 218 pk sterke zescilinder.

In de herfst wordt het programma van zowel de Touring als de sedan aangevuld met de 535d. Die motor heeft een maximum vermogen van 272 pk en is voorzien van ‘two stage turbocharging’. Deze krachtbron brengt de 5-serie in 6,6 seconden van nul naar honderd.

Luchtvering

Alle Tourings hebben standaard luchtvering op de achteras. Op deze manier is ook bij zware belading comfort gegarandeerd. Vieze handen krijgen bij het openen van de achterklep van de Touring, wil niemand. Vandaar dat op de sleutel van de BMW een knopje zit waarmee de achterklep elektrisch volledig kan worden geopend. De afdekhoes van de bagageruimte rolt zichzelf vervolgens op, zodat de bagageruimte probleemloos bereikbaar wordt. Zoals gebruikelijk bij de Touringmodellen van de 5-serie is de achterruit ook afzonderlijk te openen.

Volgens BMW oogt de nieuwe 5-serie Touring wat gespierder en minder massief dan zijn voorganger, ondanks dat de maten van de auto zijn toegenomen. De bagageruimte is in vergelijking tot de vorige 5-Touring gegroeid met 90 liter. Wie kiest voor ‘run flat’ banden, en dus geen reservewiel heeft, krijgt nog eens 35 liter extra bagageruimte.