AMSTERDAM - Tijdens de New York International Auto Show haalt Chevrolet het doek van de nieuwe Impala, de grootste sedan van het merk.

De nieuwe Impala is alweer de tiende generatie van het model. Deze voorwielaangedreven sedan van Chevrolet is wat groter dan z’n voorganger en staat op een doorontwikkeling van hetzelfde platform als we onder de Opel Insignia vinden.

De Chevrolet, die niet in Nederland op de markt zal komen, is uit te rusten met drie verschillende motoren, allemaal voorzien van directe injectie: een 3,6-liter V6 met 303 pk, een 2,5-liter viercilinder met 195 pk en een 2,4-liter viercilinder met 182 pk.

Standaard is de Impala voorzien van onder andere 18-inch lichtmetaal (optioneel zijn er ook wielen van 19-inch en 20 inch) en led-dagrijverlichting. Binnenin vinden we een infotainmentsysteem van Chevrolet zelf, MyLink genaamd, dat gebruik maakt van een 8-inch touch screen.

Daarnaast zijn er onder andere adaptieve cruise control, lane departure warning, een dode hoek-indicator, tien airbags en een systeem dat helpt bij achteruit inparkeren.

Bekijk foto's van de Chevrolet Impala in groot formaat