AMSTERDAM - Op de autoshow in New York komt Cadillac met een nieuwe krachtbron voor de SRX, evenals een nieuw infotainmentsysteem.

Tijdens de New York International Auto Show presenteert Cadillac een nieuwe motor voor de SRX. De SUV is nu ook leverbaar met een 3,6-liter grote V6 met directe injectie, die een vermogen van 312 pk en 358 Nm koppel levert. Daarnaast is het model nu te voorzien van diverse nieuwe gizmo’s zoals Lane Departure Warning, Forward Collision Alert, Traffic Sign Recognition en een Following Distance Indicator.

Ook presenteert Cadillac CUE, oftewel Cadillac User Experience, als standaard op de vernieuwde SRX. Dit nieuwe infortainmentsysteem laat je verbinding maken met maximaal tien verschillende apparaten via Bluetooth, en er zijn aansluitmogelijkheden via USB en een SD-kaartslot.

De bediening van dit systeem heeft Cadillac zo gestroomlijnd mogelijk gemaakt, en gaat via een 8-inch groot LCD-touch screen, dat ook haptische feedback (een kleine trilling wanneer je het scherm aanraakt) geeft aan de gebruiker.

Bekijk foto's van de Cadillac SRX in groot formaat